www.pianoguide.gr
το πιάνο Ελληνικά.

ΑΓΟΡA - ΠΩΛΗΣH - ΑΝΤΑΛΛΑΓH

                                                                  ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ.
Αν θέλετε την συμβουλή μας σχετικά με την τιμή ενος μεταχειρισμενου πιανου που θελετε να πουλήσετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email :contact@pianoguide.gr

Η ΤΙΜΗ...
Η τιμή πώλησης ενός μεταχειρισμένου πιάνου σχετικά πρόσφατης κατασκευής, δηλαδή από ένα έως και δεκαπέντε χρόνια (που είναι ή συνήθης διάρκεια των εγγυήσεων που προσφέρουν τα καταστήματα πιάνων) πρέπει να έχει απόσταση από την τιμή του εντελώς καινούργιου τόση, ώστε  να έχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τους υποψήφιους αγοραστές.
Έτσι, η τιμή πώλησης μεταχειρισμένου πιάνου
ενός ως πεντε ετών πρέπει να είναι τουλάχιστον 20% με 30% μειωμένη τιμή σε σχέση με ένα καινούργιο, ενός πιάνου άνω των πέντε έως και δεκαπέντε ετών, 40% με 50% και τέλος ενός άνω των 15 ετών, τουλάχιστον 50% και άνω.
Τα παραπάνω όπως ειναι φυσικό, είναι σχετικά με την ποιότητα κατασκευής του(δηλαδή την μάρκα) και την κατάσταση του.  Στην σελίδα αυτή, θα βρείτε συμβουλές για την αγορά, την πώληση πιάνων, ή την ανταλλαγή τους με άλλο.
Αν χρειάζεστε την γνώμη και συμβουλή μας σχετικά με την τιμή του πιάνου που σας ενδιαφέρει να πουλήσετε, να αγοράσετε ή να ανταλλάξετε , μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email στο: contact@pianoguide.gr

  Νά θυμάστε πάντα ότι,το site αυτό δεν είναι εμπορικό . Είναι μόνον ενημερωτικό . Στόχος του είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις σας γύρω απο τα πιάνα σε θέματα τεχνικά, εκπαιδευτικά, ιστορικά καθώς επίσης και γύρω από τις αγοροπωλησίες πιάνων.

                                                               ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ.
Για την αγορά του πιάνο σας, αφού ενημερωθείτε διαβάζοντας το site αυτό σας συμβουλεύουμε να κάνετεπροσωπικά μια έρευνα αγοράς επισκεπτόμενοι τα γνωστά καλά καταστήματα πιάνων . Θα σας εξασφαλίσουν σωστή τιμή, μακροχρόνια εγγύηση και service, καθώς και παροχές, όπως εγγύηση τιμής σε περίπτωση ανταλλαγής του με άλλο μεγαλύτερης αξίας στο μέλλον ή ακόμη επαναγοράς του μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά στις «καλές» τιμές των πιάνων, σημειώστε τα εξής :
1) Τιμές καινούργιων πιανων : σας συνιστούμε να τις συγκρίνετε με αυτές σε καταστήματα της υπόλοιπης Ευρώπης (υπάρχουν πολλές στο internet). Μην ξεχάσετε όμως να λάβετε υπόψη σας κάποιες διαφορές που κάνουν τις τιμές στην Ελλάδα να είναι ελαφρά υψηλότερες, όπως η διαφορα του ΦΠΑ, τα έξοδα συσκευασίας και μεταφοράς εδώ κλπ.(ιδιαίτερα για πιανα που εισάγονται από χώρες της Ευρώπης στην Ελλάδα, π.χ. απο Γερμανία).

2) Τιμές των μεταχειρισμένων πιάνων : Αυτές μπορούν να είναι πολλές και διαφορές.
Οι παράγοντες που τις διαμορφώνουν είναι :
α) η κατάσταση που βρίσκεται το πιάνο ( μην ξεχνάτε οτι, σαν μηχανικό όργανο και φθείρεται αλλά και εξελίσσεται).
β) η μάρκα του. 
γ) η ηλικία του.
δ) την αξία που το αποτιμά ο πωλητής του. 
Στην περίπτωση των μεταχειρισμένων, η αγορά διαμορφώνεται «ελεύθερα» χωρίς αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης τιμών όπως συμβαίνει στα καινούργια(όπου υπάρχει καθημερινή εργοστασιακή παραγωγή και ανταγωνισμός που διαμορφώνει τις τιμές).
Αν χρειάζεστε την γνώμη και την συμβουλή μας σχετικά με την τιμη ενός πιάνου που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας email στο :contact@pianoguide.gr
                                                          ΑΝΤΑΛΛΑΞΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ.
Στην περίπτωση που θα θέλατε να ανταλλάξετε ένα κλασικό πιάνο που έχετε στην κατοχή σας με κάποιο καλύτερο ή ακόμη και μα κάποιο ψηφιακό, στους μέσους όρους ισχύουν όλες οι παράμετροι που αναφέραμε πιο πάνω σχετικά με την πώληση και την αγορά.
Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης και εξαρτάται από:
το τι έχετε στην κατοχή σας και τι ψάχνετε, την κατάστασης του πιανου σας, τα χρήματα που προτίθεστε να δαπανήσετε κ.λ.π.
Πρωτίστως απευθυνθείτε στα καλά καταστήματα πιάνων και μην ζητείστε την γνώμη κάποιου που παίζει πιάνο και μόνο.

Αν χρειάζεστε την γνώμη και συμβουλή μας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας email στο:
contact@pianoguide.gr
ΤΟ SITE AYTO ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών του οι οποίες δεν είναι δεσμευτικές
Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες γύρω από τα πιάνα, την ιστορία τους, τα είδη, τους τρόπους να τα ξεχωρίζετε μεταξύ τους, ώστε να επιλέξετε να διαλέξετε
 το καταλληλότερο πιάνο για τις ανάγκες σας.