ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ

www.pianoguide.gr

το πιάνο Ελληνικά

Κλασικά Πιάνα Silent 


Είναι κλασικά πιάνα τα όποια φέρουν στο εσωτερικό τους εξοπλισμό ψηφιακού πιάνου.

Με τη χρήση ενός διακόπτη απομονώνεται ο μηχανισμός του κλασσικού και μπαίνει σε εφαρμογή ο αντίστοιχος του ψηφιακού από όπου και ακούγεται είτε μέσω ακουστικών, είτε με συνδεδεμένο εξωτερικό ηχείο και κατ αυτό τον τρόπο οι δυνατότητές τους είναι ακριβώς ίδιες με τα ψηφιακά.

Με τα ακουστικά μπορεί κανείς να μελετήσει ακατάλληλες ώρες .

Ακόμη μπορεί να παίζει το κλασσικό πιάνο συνδυάζοντάς το με τους ήχους του ψηφιακού.
Silent πιάνα προσφέρουν όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές.

Μάλιστα κάποιοι κατασκευάζουν δικούς τους μηχανισμούς (βλ. C.BECHSTEIN/YΑΜΑΗΑ/ KΑWAI). Άλλοι κατασκευαστές πιάνων προμηθεύονται τους μηχανισμούς αυτούς από τρίτους (όπως π.χ. η PianoDisc, κ.α.), τους τοποθετούν στα πιάνα τους κατόπιν παραγγελίας.


Τελευταία υπάρχουν στην αγορά κλασικά πιάνα τα οποία φέρουν στο έπιπλο τους ηχεία και ακούγονται αυτόνομα χωρίς την σύνδεση εξωτερικού ηχείου(βλ. KAWAI AURES και ΥΑΜΑΗΑ TransAcoustic)

SILENT & HYBRID

Hybrid Digital Pianos


Είναι ψηφιακά πιάνα που φέρουν τα γνωστά ηχεία των ψηφιακών αλλά συγχρόνως και ξύλινο ηχείο κλασικού πιάνου το οποίο δονείται όταν το πιάνο παίζει αναπαράγοντας αρμόνικες συχνότητες που συμπληρώνουν αυτές των ηλεκτρικών ηχείων.
Έτσι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική ποιότητος και πλησιάζει όσο κανένα άλλο digital piano τον ήχο ενός κλασικού πιάνου.
Θα πρέπει να τονίσουμε ακόμη ότι το πληκτρολόγιο τους είναι ξύλινο και προσομοιάζει στα πιάνα με ουρά .


Απευθύνονται συνήθως σε χρήστες υψηλών απαιτήσεων, οι οποίοι :
1)δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα  να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά ενός πολύ καλού κλασικού πιάνου.
2)έχουν κλασικό πιάνο και ψάχνουν ένα πολύ υψηλών προδιαγραφών πιάνο μελέτης ώστε να παίζουν με ή χωρίς ακουστικά .
3)για να το τοποθετήσουν σε χώρους που παραμένουν για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα κλειστοί(εξοχικά) ή αποδεδειγμένα έχουν πολύ υψηλή υγρασία(βλ. νησιά).
Κατά τα άλλα έχουν όλες τις γνωστές λειτουργίες και ευκολίες που φέρουν τα ψηφιακά πιάνα, αλλά πάντοτε οι ήχοι των πιάνων σε αυτά είναι πολύ και διάφοροι με παρά πολύ υψηλή πιστότητα. Διατίθεται στην αγορά από κατασκευαστές παράγουν κλασσικά και ψηφιακά πιάνα, όπως η KAWAI και ΥΑΜΑΗΑ.


Τελευταία έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά υβριδικά ψηφιακά πιάνα πολύ υψηλής πιστότητας και προσομοίωσης προς τα κλασικά τα οποία σίγουρα είναι το μέλλον των ψηφιακών πιάνο - και όχι μόνον - με τα διασημότερα από αυτά από της εταιρείες KAWA(Nοvus) και ΥΑΜΑΗΑ(Anant Grand) τα οποία φέρουν τον αυθεντικό μηχανισμό του κλασικού πιάνο αλλά και ξύλινο ηχείο κλασικού πιάνου.

Player Piano


Πρόκειται για πιάνα τα οποία φέρουν μηχανισμό που έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτόν των Silent και παρέχουν την δυνατότητα να μπορεί να παίξει κανείς, να ηχογραφήσει και μετά να αναπαράγει αυτό που έπαιξε, nνα τα οδηγήσει μέσω κινητών τηλεφώνων, Τablet, Laptop κλπ, μέσω Bluetooth και να δει τα πλήκτρα του πιάνου να κινούνται μόνα τους σαν να παίζει ένας αόρατος πιανίστας. Τα πιο γνωστά από αυτά τα πιάνα είναι από την ΥΑΜΑΗΑ(σειρα Disklavier) αλλά και τα συστήματα της PianoDisc που τοποθετούνται σε οποιοδήποτε πιάνο.